DestinacijA

Grad Rovinj

Rovinj (tal. Rovigno) je grad u Hrvatskoj na zapadnoj obali Istre. Grad Rovinj je jedno od najvećih turističkih središta na istočnoj obali Jadranskog mora. Grad Rovinj zauzima površinu od 77,71 km2, a u njemu živi 14 294 stanovnika. Klima Rovinja je mediteranska srednja godišnja temperatura iznosi 16°C. Rovinj se nalazi u području Crvene Istre, odnosno crvenog tla. U rovinjskom arhipelagu nalaze se 22 otoka ili otočića od kojih su Sv. Andrija i Sv. Katarina najveći.

Starogradska jezgra, zaštićena povijesna cjelina najčudesniji je i najinteresantniji dio Rovinja. Predivno je doživjeti stari dio grada bogat brojnim romaničko-gotičkim, renesansnim, baroknim, neoklasicističkim prozorima, balkonima, baladurama, altanama (terasama na krovu), portalima, skalinadama. Šetajući uskim ulicama i trgovima bit ćemo fascinirani ljepotom usko zbijenih visokih kuća koje jedna drugu podupiru na kosini podno crkve Sv. Eufemije. Nekad zaštićene sigurnim ranosrednjovjekovnim i renesansnim gradskim bedemima djelomično očuvanim do danas na južnoj i sjevernoj strani starog grada.

Zabava

Aqua park Istralandia

Za potpunu cjelodnevnu vodenu zabavu i užitak, Istralandija je nezaobilazna destinacija vašeg odmora. Ovdje ćete pronaći nešto za sebe bez obzira kojeg ste uzrasta. Od adrenalinskih tobogana, bazena i letećih brodova do hidromasaže, valova i raftinga. Na taj način stvorit ćete prekrasne uspomene.

Dinopark Funtana

Ovo je izvrsna destinacija za zabavan i poseban obiteljski izlet. Moći ćete uživati u ljepotama dobro osmišljenog parka, jahati na poniju ili čak na dinosauru. Također, možete posjetiti dječji zoološki vrt i hraniti životinje, ali i prošetati različitim geološkim razdobljima. Osmijeh na dječjim licima prilikom boravka ovdje je neprocjenjiv.

Brijuni

Otočni nacionalni park očaravajuće ljepote nalazi se također u blizini kampa. U malome mjestu Fažana, pokraj Pule, ukrcate se na brod te vožnja traje 15-ak minuta. Nakon pristajanja u luku dočekat će vas turistički vlakić i vodič kako biste upoznali ovu prirodnu ljepotu, posjetili safari ili samo uživali u dugim šetnjama. Ako ste vječni romantik i sanjar, ovo je idealna destinacija.

Adventure park/Sky Fox

Jedan je od najvećih i najsuvremenijih parkova ovakve vrste u Hrvatskoj. Nalazi se u Poreču, u dubokoj hrastovoj šumi, na samo 35 km udaljenosti od kampa. Adrenalinska avantura vas čeka na svakom koraku, a trajanje programa je 3 h pa ako ste ljubitelj dobre zabave - sigurno ćete pronaći atrakciju za sebe. Povedite prijatelje sa sobom kako biste imali uvijek jedan prst na okidaču fotoaparata jer ovo je avantura koja mora biti zabilježena.

Istraživanje Istre

Rezervirajte Vaš termin